tiistai 21. kesäkuuta 2011

Lepolassea kohti

Kirjahullu vetäytyy kohta lepolasseensa lukuasentoon. Päivitystahti saattaa hidastua (muttei lopahtaa), koska lepolassessa tulee helposti uni.  Lisäksi aika ja paikka unohtuu, kun kuuntelee puissa suhisevaa tuulta.

Kirjahullu aikoo tirsailun lisäksi lukea monta, monta kirjaa. Ja syödä mansikoita. Ja hoitaa ihan pikkuisen puutarhaa. Ja maalata ihan hitusen taloa. Ja käydä uimassa. Ja leikkiä pihaleikkejä. Ja tehdä raparperipiirakkaa.

Kirjahullu ei aio ajatella työasioita. Tai stressata. Tai tuntea huonoa omaatuntoa tirsojen vetämisestä. Eikä kirjahullu aio pingottaa mistään ylimääräisestä, kuten lukemattomista venäläisistä klassikoista. Lievää tunteiden kiristymistä saattaa korkeintaan aiheuttaa mansikkakauden lyhyys, liian täysi pakastin ja talomaalin loppuminen. Ja se, ettei voi ihan koko ajan syödä jäätelöä, koska välillä pitää muista juoda jotain.

Mitä teidän kesäänne kuuluu?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein hyvältä! Minulla on melko samansuuntaisia suunnitelmia, mutta jos tulee tehtyä jotakin aivan muuta, ei sekään haittaa.

  Olen löytänyt kaksi uutta harrastusta: leijan lennätys ja ruohonleikkuu työnnettävällä, moottorittomalla leikkurilla. Näissä on tavoitteellisuus kaukana. Raparperipiirakan voisin tehdä jos vielä löydän raparperit jostakin puutarhan perukoilta.

  Kirjapino, niin fyysinen kuin elektroninenkin, kasvaa lupaavasti. Tulossa on postauksia ainakin urheilijaelämäkerroista (taisin jäädä sittenkin koukkuun, ks. Mummoilua), palkituista romaaneista ja tyttöhömpästä. Kindlessä ei tarvitse kääntää sivuja (riittää kun pikkusormen reunalla painaa nappia), joten samalla on helppo syödä mansikoita ja jätskiä.

  Ja vielä kaverilta helppo herkutteluvinkki jos on liian kuuma leipomiseen: Frödingen pakaste-mutakakku ja Ingmanin Tofu Ice -vaniljajäätelöpaketti.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä, ei kannata suunnitella liikaa. Kesässä on parasta juuri se, ettei suunnitelmien tarvitse olla pitäviä, vaan voi luovia fiiliksen mukaan.

  Ja ihan totta. Frödingen mutakakku _on_ hyvää!

  VastaaPoista
 3. Sen jälkeen kun minusta tuli vanhan talon ja kotikirjaston omistaja, olen oppinut, että ainoa tapa nauttia niistä on olla suunnittelematta liikaa. Remonttia tehdään kun on sopiva heti. Kaivinkone tulee tällä, ensi tai seuraavalla viikolla. Valitsen hyllystä kirjan jonkun sattumuksen vuoksi. Esimerkiksi:

  Minua on jo kauan naurattanut vanha kirja, jonka nimi on ”Olenko minä kaksoisisä?”. Pihallamme pesii kirjosieppo kahdessa pöntössä, kirjosieppokoiras voi tosiaan perustaa kaksikin perhettä, joten päätin lukea kaksoisisän kun sellainen lennähti omenapuuhun.

  VastaaPoista
 4. Hauska nimi kirjalla. Palaathan kertomaan, mistä kirja noin osapuilleen kertoo. Jäi pahasti vaivaamaan kirjaihmisen mieltä.

  VastaaPoista