keskiviikko 29. elokuuta 2012

Töt-töt-töt-töt-töt-töt-töt-töt-tidididii !

Keskustelimme joskus aikaisemmin kesäkirjoista, ja ehdotin silloin Steve Altenin Megiä. Oikeastaan Meg on neljän kirjan sarja, joka kertoo syvyyksissä eläneestä esihistoriallisesta haista (megadolon carcharodon), joka nousee pintaan.

Luin mökillä Megiä ja käydessäni yksin iltauinnilla kehittelin itselleni Tappajahain sävelmää hyräilemällä ja meren pintaa katselemalla sellaisen paniikin, että ponkaisin vedestä ylös kuin lentokala. Meren pinta oli tyyni, mutta me Peter Benchleyn ja Steve Altenin lukijat tiedämme, että pinnan alla on kauheita salaisuuksia.

Kirja pähkinänkuoressa

Kirjailija: Steve Alten
Kirjat: Meg – A Novel of Deep Terror (1997), The Trench (1999), Meg – Primal Waters (2004), Hell´s Aquarium (2009)

Mian arvio: mukaan merenrannalle

6 kommenttia:

 1. Öym, toi linkki on nyt tosi outo, mut jouduin linkkaamaan kuvan fb:n kautta, koska alkuperäiseltä sivulta en löytäny sitä enää millään. Mut töt-töt-töttiin se sopii ku nakutettu. ^^ https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559220_429555693763419_1627870560_n.jpg

  VastaaPoista
 2. Hih! Hauska linkki Maukka!

  Pelkäsin pienenä, että jättiläishauki nappaa varpaasta, kun menee uimaan. Ja sitten näin Tapppajahain ja ahdisti entistä enemmän. Abyssin jälkeen en halunnut edes ajatella syvyyksiä. Syvyyksissä lymyää kauheita asioita. Parempi pysyä rannalla ja lukea kirjaa.

  Jos syvyyksien kauhut kuitenkin kiinnostavat, kannattaa myös lukea Frank Schätzingin Pedot. Mia on sen tosin tainnut jo lukeakin?

  VastaaPoista
 3. Hah-haa, oivallinen linkki!

  Ja kyllä olen lukenut Schätzingin kirjan ja satun myös muistamaan tilanteen varsin hyvin.

  VastaaPoista
 4. Altenin The Trench on lainassa, mutta uskaltaako sen lukea? Luin Schätzingin kirjan viime joulukuussa ja se oli kyllä aikamoinen. Hitchcockin Linnut on siihen verrattuna aika kevyttä kamaa. Ja uutisiin potentiaalisista metaanipurkauksista suhtautuu tämän kirjan jälkeen hiukan eri tavalla.

  VastaaPoista
 5. Voi voi, hauesta haihin. Tunnustettakoon kuitenkin, että uin mieluusti, enkä niin muodoin halua tietää syvyyksien tai muidenkaan tienoiden kauhuista (fantasiamöröt ehkä pois lukien). Olen siinä mielessä säikky luopio. :D

  VastaaPoista
 6. Tuollaisilla parametreilla intensiivinen lukukokemus on taattu!

  Tunnelmaan päästäkseni minä jouduin hyräilemään töt-töt-töttiä uidessani - tosin se toimi sitten paremmin kuin olin odottanut.

  VastaaPoista