tiistai 22. helmikuuta 2011

ADHD yöpöydälläMinulla on huono tapa. Tai itse asiassa useita, mutta niistä muista ei puhuta tässä blogissa. Yöpöydälläni on liian monta keskeneräistä kirjaa. 


Aktiivisessa luennassa on Arturo Pérez-Reverten intensiivinen Taistelumaalari. Se on pian hoidettu. Ja hyvä niin.


P.G.Wodehousen Jeeves-kokoelma Kiitos Jeeves on lähestulkoon luettu. Siihen tartun niinä hetkinä, kun en jaksa muuta ja kaipaan annoksen ”what ho:ta”. 


Keskeneräisenä makaa myös Nick Caven antisankarikuvaus Bunny Monroen kuolema, joka saattaa jäädä kesken, koska en kestä päähenkilö Bunnya. 


Ja sitten on vielä Simon Singhin Big Bang, joka kyllä kiinnostaa, mutta vaatii kovasti keskittymistä ja aikaa. Ja minullahan ei ole ylenpalttisesti kumpaakaan.


Yöpöydälle on eksynyt myös useita puutarhakirjoja, joita selailen suunnitteluvimman iskiessä päälle. Ne eivät ole kesken, koska puutarhakirjat kuuluvat kategoriaan ”selattavat tietokirjat, jotka eivät voi jäädä kesken, koska niitä ei lueta alusta loppuun, vaan sieltä sun täältä”.

Mutta koska kirjan voi todeta jääneen kesken? Riittääkö kaksi viikkoa, kuukausi vai puoli vuotta? Voiko keskeneräiseen kirjaan palata enää kuukauden kuluttua? 


Pitäisi siivota yöpöytä. Mutta kun ovat kaikki vielä kesken. 

2 kommenttia:

  1. Täällä on vähän sama vika. Tosin minun kirjapinoni lojuvat lattialla. Tai no, yöpöydän alahyllyllä on myös kirjoja, mutta ne ovat aikaa sitten kesken jääneitä. Kirjaston kirjojen kanssa minun on pitänyt viime aikoina olla "raaka" siinä mielessä, että kun lukeminen ei vain ole edennyt, olen palauttanut kirjan takaisin kirjastoon. Omien kirjojen kanssa tilanne on toinen ja hyllystä löytyy monta kesken olevaa. Osa on jäänyt kesken niin kauan aikaa sitten, että joudun varmaan aloittamaan ne uudelleen alusta, kun päätän niihin palata. Mutta kyllä kuukaudenkin kuluttua voi vielä palata kesken jääneeseen kirjaan. Kaikki mikä menee sen yli onkin sitten jo toinen juttu.

    VastaaPoista
  2. Lohduttavaa kuulla, että muillakin on sama ongelma. Hyllyissäni on luvattoman monta keskeneräistä kirjaa. Ihan nolottaa. Itselläni jotkut kirjat jäävät kesken vaikka ne olisivat kiinnostaviakin, mutta jokin pidättää tarttumasta niihin. Olen samaa mielä, että kuukausi on aika hyvä takaraja syystä tai toisesta keskeytyneelle lukukokemukselle. Yli kuukauden kesken olleeseen kirjaan on jo vaikea päästä takaisin sisälle.

    VastaaPoista