torstai 25. elokuuta 2011

Mannapuuroa ja mansikkaa

Kyllä Marian Keyes osaa. Sushi for Beginners on tyttöhömppää parhaimmasta päästä!

Alussa päähenkilöt vaikuttavat hieman litteiltä: Lisa on häikäilemätön ja itsekeskeinen uranainen, hänen alaisensa Ashling on sinnikäs ja sympaattinen, ja tämän paras ystävä Clodagh on yksioikoinen kaunotar. Kuitenkin kun vähitellen saamme tutustua näihin naisiin paremmin, käy samoin kuin oikeassakin elämässä, ja lähempi tutustuminen paljastaa säröjä ulkokuoressa, syvempiä sävyjä luonteessa ja selityksiä kummalliselle käytökselle.

Kullakin naisista on elämässään menossa vaikea vaihe, niin työelämässä kuin miesrintamallakin. Miljöönä on dublinilainen muotilehti ja mieskavalkadi on komea ja charmikas, tietenkin. Lukijan on turha yrittää arvata kuka miehistä päätyy kenenkin kanssa, sillä Keyes osaa yllättää. Silti ratkaisu on riittävän realistinen, ollakseen takuuvarman romanttinen ja hykerryttävä. Kuten koko kirja. Loistavaa kesälukemista ja ehdottomasti paras tapa tyhjentää ajatukset raskaampien teosten välissä.

Kirja pähkinänkuoressa

Nimi: Sushi for Beginners
Kirjailija: Marian Keyes
Kustantaja: Penguin (2000)

Asteriinan arvio: ***½

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut pari Keyesiä. Erinomaista ja hauskaa hömppää. Tätä en ole muistaakseni lukenut.

  VastaaPoista
 2. Keyesiltä on ilmestynyt 12 romaania, kaikki samaa taattua tavaraa. Ilokseni huomaan että minulla on vielä monta lukematta! Täytyy hieman säästellä, pakko syödä hieman lihapullia ja perunamuusia välillä.

  VastaaPoista
 3. Tämä on taattua tavaraa, mutta minulle kävi niin, että söin vähän liikaa mannapuuroa ja mansikkaa, joten olen nyt Keyes-tauolla. Käyn kuitenkin lisäämässä Marian Keyesin Lajityyppinsä parhaimpiin.

  VastaaPoista
 4. Ihan kirjaimellisesti mannapuurosta ja mansikasta, tai oikeammin mansikkakeitosta: kuopus oppi syömään itse lusikalla kun sai tätä herkkua eteensä. Iltapuurosta ei riittänyt minulle lusikallistakaan. Kyllä näiden yhdistäminen on sitä, juuri oikeenlaista kemiaa.

  VastaaPoista