torstai 10. marraskuuta 2011

Mullistavaa hörhöilyä

Hyppy tuntemattomaan, uskallus olla epäilemättä, luottamus näkymättömään. Tätä kaikkea on usko. Se, mihin uskoo, on kunkin oma, henkilökohtainen asia, mutta tieteelliset tutkimukset todistavat, että uskominen on terveellistä. Sen sanotaan voivan myös tehdä rikkaaksi.

The Secret on megaluokan bestseller, joka kertoo universumissa toimivasta vetovoiman laista, joka on kirjassa (ja elokuvassa, johon kirja perustuu) todistavien ihmisten mukaan yhtä merkittävä luonnonvoima kuin esimerkiksi painovoiman laki. Ihminen saa sitä mitä tilaa, eli jos ajattelee negatiivisia asioita, näkee ympärillään uhkia ja rumuutta, niitä myöskin elämässään kohtaa. Joka ajattelee (ja aktiivisesti visualisoi elämäänsä) toivomiaan asioita, vetää niitä puoleensa niin, että saa kaiken todella haluamansa.The Jackrabbit Factor (bestseller myöskin) kuvaa samoja asioita allegorian keinoin. Tärkeintä on kiitollisuus siitä, mitä ihmisellä jo on, ja siitä, mitä uskoo (ja tunnetasolla kokee) itsellään pian olevan.

Tämä kaikki voi tuntua liian hyvältä ollakseen totta, mutta on paljon ihmisiä, jotka vannovat näiden tekniikoiden nimeen. Kaikki eivät halua kokeilla, uskoa, tai he eivät ole kykeneviä vastaanottamaan annettua informaatiota tietyllä hetkellä.
Päätin testata visualisointia ja piirsin vuonna 2006 jääkaapin oveen kuvan unelmieni kodista. Kuva pyyhkiytyi pois nopeasti, mutta vuonna 2010 huomasin asuvani siellä, merenrannalla, talossa jota ei aiemmin ollut olemassa kuin kuvitelmissani. Pitkänmallinen, mäkinen tontti oli täsmälleen samanlainen kuin kuvassani, ainoastaan talo ja rantasauna olivat peilikuvina. Hiekkarannalla oli kaksi lasta (lapsemme syntyivät 2008 ja 2010). Nauroinkin miehelleni, että ainoastaan yhdessä asiassa kuvani meni pieleen: olin piirtänyt siihen kolme irlanninsetteriä, eikä meille ikipäivänä tulisi enempää kuin tuo yksi Pattipää. Kylmät väreet tulivat siinä vaiheessa kun muistin, että naapurillamme on kaksi irlanninsetteriä, jotka silloin tällöin vierailevat pihallamme.

Kirjat pähkinänkuoressa

Nimi: The Secret
Kirjailija: Rhonda Byrne
Kustantaja: Atria Books Beyond Words Publishing (2006)

Nimi: The Jackrabbit Factor
Kirjailija: Leslie Householder
Kustantaja: ThoughtsAlive (2005)
Kirjan saa ladata ilmaiseksi täältä.

Asteriinan arvio: Uskallan suositella, loppu on lukijasta kiinni

2 kommenttia:

 1. Äitini on suositellut minulle tuota Secrettiä monesti. Ehkä minä senkin vielä.

  Tuosta talojutusta, minulla on ollut jo kaksi aarrekarttaa tähän mennessä seinällä. Ne ovat vieneet minut mm. nykyisiin opintoihin, teatteriin ja löysin miehen jollaisen halusin. Kävin myös monessa maassa jotka olin merkannut. Kyllä se toimii, jollain asteella, hörhöilyä tai ei. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa Linnea! Hienoa, että olet saanut toivomiasi asioita ja että en koe itseäni ainakaan ainoaksi hörhöilijäksi! :)

  Näissä kummassakin käsketään todellakin piirtää tai kirjoittaa unelmansa paperille, sellaisena kuin sen toivoo ja uskoo toteutuvan. Se, että asiaa miettii mielessään ei riitä.

  Yksi pointti tässä varmaan on se, että tällöin unelmaansa tulee todellakin pohtineeksi yksityiskohtaisesti. On paljon vaikeampi kulkea kohti jotakin epämääräistä (haluan olla onnellinen ja matkustella) kuin tarkkaan määriteltyä (haluan julkaista jännitysromaanin ja käydä San Franciscossa). Ja sitten kun tajuaa unelmansa toteutuneen, on helpompi luottaa siihen, että muutkin tulevat toteutumaan. Eikä sitten isoissa asioissa tyydy vähempään kuin mistä haaveilee.

  Ja hölmöähän se olisi olla kokeilematta! Jos joku tarjoaa voittoarpaa, kai se kannattaa raaputtaa, vaikka vähän epäilyttäisikin.

  VastaaPoista