torstai 24. toukokuuta 2012

Kuuluisuuksien lempikirjat

ShortList.com kyseli kuuluisilta amerikkalaisilta näiden lempikirjailijoita:
http://www.shortlist.com/entertainment/40-favourite-books-of-famous-people#item-1

Kieltämättä tämä vaikuttaa omaan mielikuvaan kyseisistä henkilöistä. Eikä kriittiselle lukutoukalle kelpaa mikään: jos kertoo suosikikseen Homeroksen tai Tolstoin, esittää fiksumpaa kuin onkaan, mutta jos listaa Arthur Haileyn, se kertoo heikosta mausta. Raamatusta puhumattakaan.

Ketä henkilöä vilpittömästi ihailen? No tietenkin sitä, jolla on sama lempikirja kuin minulla: teeskentelemätön ja fiksu!

5 kommenttia:

 1. Sehän se ongelma onkin... Jaah, hyväntahtoisena päästän läpi kaikki Dostojevskit ja muut, mutta tuo Damonin A People's History of United States on kyllä liian paksua. ^__^;

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista!

  Enpä olisi uskonut että minulla ja Daniel Radcliffella on yhteinen suosikkikirja. Tai, no mikä ettei, enhän minä Danielia tunne.

  VastaaPoista
 3. Fiksu mies lukee fiksuja kirjoja :)

  Oli tietysti pakko käydä urkkimassa. Aika yllättäviä jotkut. Olisikin hauska nähdä suomalaisten julkkisten vastaava... mikä on Matti Nykäsen lempikirja? Mikko Leppilammen? Ilkka Kanervan? Kalervo Kummolan? Karita Mattilan? Kiira Korven? Jne.

  VastaaPoista
 4. Minusta kaikki valinnat (myös Arthur Haileyn Airport) ovat ok, kunhan ilmoittaja itse on lukenut kyseisen kirjan kannesta kanteen.

  VastaaPoista
 5. Komppaan Miaa. Jos on lukenut kirjan kannesta kanteen, niin valinta on mielestäni ok. Mutta kieltämättä joukossa oli aika vinkeitä kirjoja, joita en olisi osannut yhdistää lukijaan.

  VastaaPoista