tiistai 1. toukokuuta 2012

Väkivallan vihollinen

Poliisin työssään Olli Repo törmää väkivallan monenlaisiin muotoihin ja yrittää tehdä asiat oikein mitä tulee ”asiakkaisiin” tai kollegoihin tai omaan perheeseen. Useinkaan sellaista ei arvosteta. Maailma on muuttunut Agatha Christien ajoista. Marko Kilpi kuvaa hyvin väkivallan nykyisiä muotoja: välinpitämättömyyttä, julkisuushakuisuutta ja painostamista. Väkivaltaan voi nykypäivänä törmätä koulussa tai kauppakeskuksessa.

Kieli on ilmavaa ja sattumia on sopivasti, niin että kerronta on sujuvaa. Vähän ahdistava tunne kuitenkin jäi, kun Kilpi muistuttaa monessa kohtaa siitä, kuinka pienestä ihmisen elämä voi olla kiinni.
Kirja pähkinänkuoressa
Nimi: Kadotetut
Kirjailija: Marko Kilpi
Kustantaja: Gummerrus (2009)

Mian arvio: ***

4 kommenttia:

 1. Luin kirjan pian sen jälkeen kun se oli valittu Finlandia-ehdokkaaksi. Odotukset olivat suuret: uudenlainen, ajatteleva dekkari, joka ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin.

  Petyin karvaasti. En ole mikään perinteisen dekkarin ystävä, mutta ei tämä kyseenalaistava versiokaan ollut sen sykähdyttävämpi. Mielestäni kirjailija yritti olla pohdiskeleva ja kantaaottava, mutta onnistui vain ärsyttämään ja olemaan lattea.

  VastaaPoista
 2. Ehkä minäkin olisin pettynyt, jos olisin lukenut tätä kirjaa Finlandia-ehdokkaana, mutta suomalaiseksi dekkariksi tämä oli minusta kelpo teos.

  VastaaPoista
 3. Ristiriitaiset arviot innostavat lukemaan tämän kirjan. Lukupino sen kun kasvaa.

  VastaaPoista
 4. Odotukset vaikuttavat suuresti lopputulemaan: odotin tältä paljon ja petyin. Olen silti lähes samaa mieltä Mian kolmen tähden ja kelvokkaan dekkarin arviosta.

  VastaaPoista